A PACAPIME VÁLASZTÁSA A KÖRNYEZETBARÁT SZEMLÉLET

A lehető legzöldebb megoldásokat alkalmazzuk a PACAPIME-nél, hogy a hullámkarton gyártást senki se hozza összefüggésbe az őserdők kiírtásával. Éppen ezért a gyártási folyamat során keletkező hulladékot szétválogatjuk, és úgy tároljuk, míg el nem szállítják tőlünk. Így gyűjtjük a papír és hullámkarton hulladékot, fát, olajat, fémet, műanyagot, hordókat, elemeket, akkumulátorokat, veszélyes hulladékot, fénycsöveket, tonnereket.

Vevőinket is igyekezzük rávenni a zöldebb gondolkodásra. Az egyutas raklapok alternatívájaként, többutas raklapok széles választékát kínáljuk. Megrendelőink a hagyományos többutas raklap rendszerek kínálata(EURO, CHEP, IPP) mellett akár egyedi többutas, fa és műanyag raklapokat is választhatnak. Biztosítjuk ügyfeleinknek a lehetőséget, hogy FSC® (Licensz kód: FSC-C142760) tanúsítvánnyal rendelkező terméket vásároljanak tőlünk. A hullámkarton lapok gyártáshoz felhasznált papírok típusának függvényében “FSC Mix” és “FSC Recycled” minősítést tudunk biztosítani. A minősítés során figyelembe vett szempontok közé tartozik például, hogy a fakitermelés és az erdő(újra)telepítés folyamán érvényesül a biodiverzitás és az ökológiai egyensúly fenntartása, illetve biztosított az érintett területeken a helyi dolgozók és lakosság jogainak és érdekeinek érvényesülése is. Az FSC® 10 elve és 56 pontos kritériumrendszere ezeket a szempontokat gyűjti össze.

Minimalizáltuk CO2 kibocsátásunkat, mivel a technológiai gőz előállítására a legmodernebb gőzkazánt szereztük be, ezzel is csökkentve ökológiai lábnyomunkat. Mi is jól tudjuk, hogy a víz az élet bölcsője. Éppen ezért a nálunk keletkező festéket tartalmazó ipari víz, a ragasztós víz és a kommunális szennyvíz a városi hálózatba kerülése előtt mechanikai, vegyi és/vagy biológiai tisztításon esik át, így védve a környezetet és biztosítva a környezetvédelmi előírások betartását.

Szintén a környezetünkre való tekintettel immáron csak és kizárólag környezetbarát festékeket használunk a termékeink nyomtatásához és szinezéséhez.

Szintén a környezetünkre való tekintettel immáron csak és kizárólag környezetbarát festékeket használunk a termékeink nyomtatásához és szinezéséhez.

Újrahasznosítás

A hulladékot már a keletkezési helyéhez a lehető legközelebb gyűjtjük és válogatjuk. Az anyagokat elkülönítetten tároljuk mindaddig, amíg az erre specializálódott társaságok értük jönnek és újrahasznosításra begyűjtik őket. Így gyűjtjük és válogatjuk a papír és hullámkarton hulladékot (bálákká préselve), fát, olajat, fémet, műanyagot (sztreccsfóliát, pántoló szalagot és flakonokat), hordókat, elemeket, akkumulátorokat, veszélyes hulladékot, fénycsöveket, tonnereket.

FSC®

Biztosítjuk ügyfeleinknek a lehetőséget, hogy FSC® tanúsítvánnyal (Licensz kód: FSC-C142760) rendelkező terméket vásároljanak tőlünk. A hullámkarton lapok gyártáshoz felhasznált papírok típusának függvényében “FSC Mix” és “FSC Recycled” minősítést tudunk biztosítani.

Energia

Technológiai gőz előállítására a legmodernebb gőzkazán került beszerzésre, amellyel a CO2 kibocsátás a lehető legkevesebb.

Raklap készítés

Az egyutas raklapok alternatívájaként, többutas raklapok széles választékát kínáljuk ügyfeleinknek. Vevőink választhatnak a hagyományos többutas raklap rendszerek kínálata közül (EURO, CHEP, IPP), de ezek mellett akár egyedi többutas, fa és műanyag raklapokat is biztosítunk.

Szennyvíz kezelés

Különféle típusú szennyvízek keletkeznek gyártási folyamataink során:

  • festéket tartalmazó ipari víz,
  • ragasztós víz,
  • kommunális szennyvíz.

Mielőtt a szennyvíz a városi hálózatba kerül, mechanikai, vegyi és/vagy biológiai tisztításon esik át, így védve a környezetet és biztosítva a környezetvédelmi előírások betartását

Industrial Park Mórahalom
H-6782 Mórahalom, Papírgyári út 4.
(62) 580 581
hr@pacapime.hu
www.pacapime.hu